Φιλοξενία ιστοσελίδων και επιλογή εταιρείας web hosting

Web Hosting Companies

Φιλοξενία ιστοσελίδων και επιλογή εταιρείας web hosting για καλή απόδοση στις μηχανές αναζήτησης

Στην φιλοξενία ιστοσελίδων είναι πολύ σημαντική η επιλογή εταιρείας web hosting για την καλή απόδοση της σελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Το web hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδων είναι οι υπηρεσία που σας παρέχει ένας πάροχος, έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να στήσετε εσείς έναν web server στο σπίτι σας, που θα ήταν πάντα ανοικτός, με αρκετούς πόρους διαθέσιμους, με πολύ καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και υψηλό uplink, να διασφαλίζετε την ασφάλεια του και αρκετά άλλες προϋποθέσεις, ή να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία web hosting για να φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας .



Ειδικότερα, όταν βλέπετε μια ιστοσελίδα, ουσιαστικά συνδέεστε με τον υπολογιστή (διακομιστή - server) που παρέχει η εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Όταν ανοίγει μια σελίδα ουσιαστικά σας δείχνει τα περιεχόμενα του δημόσιου φακέλου που έχει ανεβάσει ο πελάτης. O διακομιστής φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting server) είναι ανοιχτός πάντα, δεν κλείνει ποτέ (εκτός αν πρόκειται για συντήρηση) και τεχνικοί φροντίζουν έτσι ώστε να υπάρχει αδιάλειπτη λειτουργία (uptime).

Όσον αφορά την τοποθεσία της εταιρίας για web hosting, η επιλογή μας πρέπει να είναι μια Ελληνική εταιρεία. Θα πρέπει να είναι Ελληνική εταιρεία γιατί η Google βαθμολογεί θετικά στην κατάταξη αναζήτησης, τα site που φιλοξενούνται σε server που βρίσκονται στην ίδια χώρα. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας, πλέον έχουν το web servers στην Ελλάδα και συνδέονται με μεγάλες ταχύτητες με όλους τους ISP εντός Ελλάδος. Αυτό διασφαλίζει ότι η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει με καταπληκτικές ταχύτητες! Επίσης θα λαμβάνετε υποστήριξη από Ελληνικό προσωπικό, σε λογικές ώρες, χωρίς την διαφορά ώρας . Σίγουρα σε μια Αμερικάνικη εταιρεία, θα βρείτε αναλογικά καλύτερες τιμές και λόγω διαφοράς δολαρίου - ευρώ, αλλά η υποστήριξη που θα σας προσφέρουν, είναι εκτός του δικού μας ωραρίου λόγω διαφοράς ώρας και το site σας θα είναι πιο αργό λόγω απόστασης του διακομιστή..

Φυσικά η επιλογή της εταιρίας φιλοξενίας ιστοσελίδων, έχει να κάνει και με τις τιμές web hosting που παρέχει. Πρέπει να προσέξετε τα δήθεν απεριόριστα χαρακτηριστικά που όταν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καθόλου απεριόριστα..

Επιλογή πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων

Για την βέλτιστη επιλογή του πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τον καθορισμό των αρχικών αναγκών της ιστοσελίδας σας. Εφόσον η ιστοσελίδα είναι νέα, τότε καλό είναι να επιλέξετε ένα μικρό πακέτο web hosting. Με την παραδοχή ότι στην αρχή δεν θα έχετε δεδομένα όγκου και επισκεψιμότητας, η επιλογή για ένα μικρό και φθηνό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα έξοδα σας. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσετε χρήματα με ένα πολύ μεγάλο πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων εφόσον δεν το χρειάζεστε. Σχεδόν όλες οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων στην Ελλάδα, σας δίνουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε άμεσα το πακέτο για φιλοξενία ιστοσελίδων, πληρώνοντας μόνο τη διαφορά στο πακέτο hosting που θα επιλέξετε. Έτσι, θα προτείναμε να επιλέγετε για αρχή το μικρότερο πακέτο hosting της εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων που επιλέξατε, προσέχοντας όμως να περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες και πόρους που θα χρειαστεί το site σας.

Ο πίνακας ελέγχου και διαχείρισης για φιλοξενία ιστοσελίδων - web hosting

Ο πίνακας ελέγχου και διαχείρισης για φιλοξενία ιστοσελίδων που παρέχει η εταιρία web hosting είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά σε ένα πακέτο hosting. Η επιλογή ενός καλού πίνακα διαχείρισης θα σας κάνει την ζωή εύκολη ή δύσκολη.. Στον πίνακα διαχείρισης βρίσκονται μαζεμένες όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας, όπως τι δεδομένα χρησιμοποιείτε, πόσα αρχεία έχετε, πόσα emails, τα στατιστικά λειτουργίας του site σας, τα όρια του λογαριασμού σας, κλπ. Μέσω του πίνακα ελέγχου μπορείτε να ρυθμίζετε λογαριασμούς email, να διαγράφετε, να δημιουργείτε, να ανεβάζετε αρχεία μέσω browser, να κάνετε αλλαγές στα αρχεία και πολλές ακόμα λειτουργίες, σε εύχρηστο και γραφικό περιβάλλον, χωρίς να έχετε ειδικές γνώσεις. Επίσης, στον πίνακα διαχείρισης θα βρείτε εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κάνετε εγκατάσταση δημοφιλή scripts όπως Joomla, WordPress με 1 κλικ. Έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα δυναμικό site εύκολα και γρήγορα χωρίς ειδικές γνώσεις. Ο καλύτερος πίνακας διαχείρισης που υπάρχει στην παγκόσμια βιομηχανία είναι το cpanel. Αυτό παρέχουμε και στην Hostsun, εμπλουτισμένο με διάφορα επιπρόσθετα modules όπως φιλοξενία ιστοσελίδων με Cloudflare CDN integration, εγκατάσταση και διαχείριση για δωρεάν πιστοποιητικό SSL , δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων με Fantastico script installer κλπ

Μόλις επιλέξετε εταιρία και το πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων που καλύπτει τις ανάγκες της σελίδας σας, κάνετε τη παραγγελία σας στην εταιρεία που επιλέξετε, η εταιρεία σας στέλνει ένα welcome email που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το λογαριασμό σας. Αυτό το email περιλαμβάνει πληροφορίες σύνδεση με τον πίνακα διαχείρισης , login credentials, πως θα ανεβάσετε τα αρχεία σας, πληροφορίες για να φτιάξετε τα emails κλπ.

 

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up