Συχνές ερωτήσεις

Βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα σας σχετικά με την διαχείρηση του λογαριασμού σας, την φιλοξενία ιστοσελίδων, την κατοχύρωση ονομάτων κλπ.

Είμαι πελάτης σας και ξέχασα τον κωδικό εισόδου μου στο www.hostsun.com. Πώς θα ανακτήσω τον κωδικό μου?

Μπορείτε να επιλέξετε www.hostsun.com > login (πάνω δεξιά)> Υπενθύμιση κωδικού, και θα λάβετε ένα email στο email που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας για password reset.

Σε ποίο τραπεζικό λογαριασμό μπορώ να κάνω κατάθεση?

Στην ειδοποίηση πληρωμής που έχετε λάβει από εμάς (προτιμολόγιο) αναγράφονται οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούμε και μπορείτε να κάνετε κατάθεση. Σε περίπτωση που δεν είχατε επιλέξει πληρωμή με τραπεζική κατάθεση (είχατε πληρώσει με πιστωτική ή paypal), μπορείτε να μας ενημερώσετε ώστε να αλλάξουμε τρόπο πληρωμής και να σας στείλουμε εκ νέου το προτιμολόγιο που αναγράφονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Τι αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να ορίσω στην τράπεζα στις πληρωμές μου?

Στις πληρωμές μέσω τραπεζικής κατάθεσης (έμβασμα) θα πρέπει να ορίσετε το νούμερο του προτιμολογίου που έχετε λάβει (πχ #XXXX) . Σε περίπτωση που δεν το κάνετε, καθυστερεί η ταυτοποίηση του εμβάσματος και η πίστωση στον λογαριασμό σας

Μπορώ να πληρώσω υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων ή ανανέωσης ονομάτων χώρου νωρίτερα από την λήξη τους?

Φυσικά και μπορείτε, και μάλιστα είναι ο ασφαλέστερος τρόπος γιατί διασφαλίζετε ότι δεν θα λήξει το όνομα χώρου ή η φιλοξενία της σελίδας σας, λόγω καθυστέρησης της τράπεζας κλπ. Η ημ/α ανανέωσης ορίζεται από την τρέχουσα ημ/α λήξης του, και η ανανέωση γίνεται από τότε και μετά ανεξάρτητα από πότε κάνατε την κατάθεση σας. Για παράδειγμα όταν ένα όνομα χώρου λήγει στις 15/8/16 και εσείς κάνετε μια κατάθεση για ανανέωση του στις 15/5/16 το όνομα θα ανανεωθεί από 15/8/16 για 2 έτη..

Συχνές ερωτήσεις φιλοξενίας ιστοσελίδας

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας για να επιλέξετε σωστά το πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδας που θα καλύψει τις ανάγκες σας με ελάχιστο κόστος.

Ποιο πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδας να επιλέξω για το site μου?

Η επιλογή του πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδας έχει να κάνει κυρίως με τον όγκο των δεδομένων που θα έχει το site σας.
Για ένα απλό στατικό site html (όχι joomla , wordpress κλπ), μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδας Starter που είναι δωρεάν για πάντα (με την κατοχύρωση ενός νέου ονόματος χώρου)! . Θα καλύψει άψογα ένα απλό site και σας παρέχει email , sitebuilder για να φτιάξετε εύκολα ένα απλό site χωρίς γνώσεις κώδικα κλπ.

Για ένα μικρό δυναμικό site θα σας προτείναμε το το πακέτο φιλοξενίας σελίδων Basic που θα καλύψει άψογα ένα δυναμικό site με joomla ή wordpress (και 80+ άλλα δυναμικά CMS) που θα εγκαταστήσετε εύκολα με 2 κλίκ, μέσω του Cpanel > Fantastico.

Για την φιλοξενία ιστοσελίδων ενός εταιρικού site, σας προτείνουμε το πακέτο φιλοξενίας σελίδων Advanced, που διαθέτει πόρους για να καλύψει άψογα το εταιρικό σας site ή την φιλοξενία ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop).

Το πακέτο φιλοξενίας Pro θα καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου εταιρικού site ή ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ παρέχει και δυνατότητα φιλοξενίας 100 ανεξάρτητων domain.

Τρόποι πληρωμής φιλοξενίας ιστοσελίδων?

Μπορείτε να εξοφλήσετε την φιλοξενία σελίδων με Πιστωτική Κάρτα (VISA, MASTERCARD), PayPal , κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό στην Alpha Bank, Eurobank. Κατά την διάρκεια της παραγγελία σας, θα δείτε την σχετική επιλογή, τον Αρ. Τραπεζικού λογαριασμού , ενώ θα λάβετε και email με το προτιμολόγιο προς εξόφληση που αναγράφει όλες τις σχετικές πληροφορίες (αρ. λογαριασμού κλπ).

Πώς μπορώ να μεταφέρω το site μου σε εσάς?

Αναλαμβάνουμε δωρεάν την μεταφορά του site σας σε δικούς μας servers! Μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγγελία του πακέτου φιλοξενίας που επιθυμείτε, και να επικοινωνήσετε μαζί μας για το σχετικό αίτημα μεταφοράς. Για την μεταφορά της φιλοξενίας ιστοσελίδων καθώς και του ονόματος χώρου απαιτείται ο κωδικός εξουσιοδότησης του ονόματος χώρου (που θα πάρετε από τον πάροχο που έχετε ή θα επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό αυτό) και κωδικούς πρόσβασης ftp ή cpanel ή plesk για την μεταφορά των αρχείων και της βάσης δεδομένων. Κατά την μεταφορά το site σας παραμένει ενεργό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε πόσο χρόνο θα είναι ενεργό το πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων μετά την παραγγελία?

Για πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας ή paypal, ενεργοποιείται άμεσα (θα λάβετε σχετικό email με πληροφορίες πρόσβασης του πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων), ενώ για εξόφληση μέσω κατάθεσης στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ενεργοποιείται μολις εμφανιστεί η κατάθεση σας στους λογαριασμούς μας. Σε περίπτωση τραπεζικού εμβάσματος από άλλη τράπεζα ενδέχεται να μην γίνει αυθημερόν, ενώ σε περίπτωση εμβάσματος (ή κατάθεσης) μέσω Eurobank ή Alphabank ενεργοποιείται αυθημερόν.

Μπορώ να αναβαθμίσω αργότερα το πακέτο φιλοξενίας σελίδων μου?

Μάλιστα, μπορείτε να αναβαθμίσετε το πακέτο φιλοξενίας σελίδων όποτε θέλετε. Για την αναβάθμιση του, απλά επικοινωνήστε μαζί μας και θα προχωρήσουμε άμεσα στις ενέργειες. Για την αναβάθμιση του πακέτου φιλοξενίας σελίδων θα χρεωθείτε μόνο την διαφορά.

Συχνές ερωτήσεις για κατοχύρωση domain

Απαντάμε στις συχνές ερωτήσεις σας για κατοχύρωση domain, για να επιλέξετε σωστά το domain που ταιριάζει στο site σας, στο ελάχιστο κόστος.

Ποία κατάληξη domain να επιλέξω ?

H κατάληξη του ονόματος χώρου (domain) ονομάζεται TLD (Top Level Domain). Τα εθνικά TLD αντιστοιχούν σε κωδικούς χωρών και αποτελούνται από δύο χαρακτήρες. Στην Ελλάδα αντιστοιχεί η κατάληξη .gr, στη Γαλλία η κατάληξη .fr, σε Ευρωπαϊκή περιφέρεια η κατάληξη .eu κ.τλ. Για παράδειγμα το .gr TLD ( πχ όνομα χώρου domain.gr) θα ήταν η βέλτιστη επιλογή (και από πλευράς SEO) αν το site σας απευθύνεται σε Ελληνικό ακροατήριο.

Τα Domain Name TLDs που αποτελούνται από 3 ή και περισσότερους χαρακτήρες (πχ .com), χαρακτηρίζονται "παγκόσμια tlds" και χρησιμοποιούνται γενικά από οργανισμούς και ιδιώτες σε όλες τις χώρες. Τέτοιες καταλήξεις αποτελούν τα .com, .net, .org, .info κλπ και είναι τα περισσότερο δημοφιλή.

.com για εμπορικές ή γενικού περιεχομένου σελίδες
.net για σελίδες επίσης γενικού περιεχομένου
.info για sites των οποίων το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και παρέχει πληροφορίες πάνω σε συγκεκριμένη θεματολογία.

Σε καταλήξεις που αποτελούν συνδυασμό τοπικών και παγκόσμιων TLDs και απαιτούν περιγραφή οργανισμού ώστε να κατοχυρωθούν επιτυχώς, ισχύουν τα εξής:

.com.gr μπορούν να κατοχυρωθούν για εταιρίες και εμπορικούς οργανισμούς
.org.gr για μη κυβερνητικούς οργανισμούς
.edu.gr για εκπαιδευτικούς οργανισμούς
.gov.gr για κυβερνητικούς οργανισμούς
.net.gr για παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP)

Τα τελευταία χρόνια ο ICANN ελευθέρωσε προς κατοχύρωση και τα GTLDS που αποτελούν περιγραφή του θέματος της σελίδας (πχ .hotel, .host, .news κλπ)

Τρόποι πληρωμής κατοχύρωσης domain?

Μπορείτε να εξοφλήσετε την κατοχύρωση domain με Πιστωτική Κάρτα (VISA, MASTERCARD), PayPal , κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό στην Alpha Bank, Eurobank. Κατά την διάρκεια της παραγγελία σας, θα δείτε την σχετική επιλογή, τον Αρ. Τραπεζικού λογαριασμού , ενώ θα λάβετε και email με το προτιμολόγιο προς εξόφληση που αναγράφει όλες τις σχετικές πληροφορίες (αρ. λογαριασμού κλπ).

Πώς μπορώ να μεταφέρω το domain μου σε εσάς?

Η μεταφορά του ονόματος σε εμάς είναι μια δωρεάν διαδικασία που μπορεί να γίνει σε μερικά λεπτά ! Με την αλλαγή καταχωρητή δεν αλλάζει κάτι στο site σας και δεν μεσολαβεί κανένα downtime. Απλά αλλάζετε εταιρία διαχείρησης. Για την μεταφορά του ονόματος χώρου απαιτείται ο κωδικός εξουσιοδότησης του ονόματος χώρου (που θα πάρετε από τον πάροχο που έχετε ή θα επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό αυτό). Κατά την μεταφορά το site σας παραμένει ενεργό χωρίς κανένα πρόβλημα. Εσείς απλά κάνετε την σχετική παραγγελία και η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 1 λεπτό!

Σε πόσο χρόνο θα είναι ενεργό το όνομα χώρου (domain) μετά την παραγγελία?

Για πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας ή paypal, ενεργοποιείται άμεσα (θα λάβετε σχετικό email επιβεβαίωσης κατοχύρωσης domain), ενώ για εξόφληση μέσω κατάθεσης στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ενεργοποιείται μολις εμφανιστεί η κατάθεση σας στους λογαριασμούς μας. Σε περίπτωση τραπεζικού εμβάσματος από άλλη τράπεζα ενδέχεται να μην γίνει αυθημερόν, ενώ σε περίπτωση εμβάσματος (ή κατάθεσης) μέσω Eurobank ή Alphabank ενεργοποιείται αυθημερόν.

Πόσα domain name μπορώ να κατοχυρώσω?

Δεν υπάρχει περιορισμός στην κατοχύρωση domain name. Μπορείτε να κατοχυρώσετε όσα domain name θέλετε. Πολλαπλά domain μπορούν να "δείχνουν" σε ένα πακέτο φιλοξενίας - site. .

Συχνές ερωτήσεις web hosting στην Ελλάδα

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας για να επιλέξετε σωστά το πακέτο web hosting που θα καλύψει τις ανάγκες του site σας για hosting με ελάχιστο κόστος.

Ποιο πακέτο web hosting να επιλέξω για το site μου?

Η επιλογή του πακέτου web hosting έχει να κάνει κυρίως με τον όγκο των δεδομένων που θα έχει το site σας.
Για ένα απλό στατικό site html (όχι joomla , wordpress κλπ), μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο web hosting Starter που είναι δωρεάν για πάντα (με την κατοχύρωση ενός νέου ονόματος χώρου)! . Θα καλύψει άψογα ένα απλό site και σας παρέχει email , sitebuilder για να φτιάξετε εύκολα ένα απλό site χωρίς γνώσεις κώδικα κλπ.

Για ένα μικρό δυναμικό site θα σας προτείναμε το το πακέτο web hosting Basic που θα καλύψει άψογα ένα δυναμικό site με joomla ή wordpress (και 80+ άλλα δυναμικά CMS) που θα εγκαταστήσετε εύκολα με 2 κλίκ, μέσω του Cpanel > Fantastico.

Για την φιλοξενία ιστοσελίδων ενός εταιρικού site, σας προτείνουμε το πακέτο web hosting Advanced, που διαθέτει πόρους για να καλύψει άψογα το εταιρικό σας site ή την φιλοξενία ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop).

Το πακέτο web hosting Pro θα καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου εταιρικού site ή ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ παρέχει και δυνατότητα φιλοξενίας 100 ανεξάρτητων domain.

Τρόποι πληρωμής φιλοξενίας ιστοσελίδων?

Μπορείτε να εξοφλήσετε τo web hosting με Πιστωτική Κάρτα (VISA, MASTERCARD), PayPal , κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό στην Alpha Bank, Eurobank. Κατά την διάρκεια της παραγγελία σας, θα δείτε την σχετική επιλογή, τον Αρ. Τραπεζικού λογαριασμού , ενώ θα λάβετε και email με το προτιμολόγιο προς εξόφληση που αναγράφει όλες τις σχετικές πληροφορίες (αρ. λογαριασμού κλπ).

Πώς μπορώ να μεταφέρω το site μου σε εσάς?

Αναλαμβάνουμε δωρεάν την μεταφορά του site σας σε δικούς μας servers! Μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγγελία του πακέτου φιλοξενίας που επιθυμείτε, και να επικοινωνήσετε μαζί μας για το σχετικό αίτημα μεταφοράς. Για την μεταφορά της φιλοξενίας ιστοσελίδων καθώς και του ονόματος χώρου απαιτείται ο κωδικός εξουσιοδότησης του ονόματος χώρου (που θα πάρετε από τον πάροχο που έχετε ή θα επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό αυτό) και κωδικούς πρόσβασης ftp ή cpanel ή plesk για την μεταφορά των αρχείων και της βάσης δεδομένων. Κατά την μεταφορά το site σας παραμένει ενεργό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε πόσο χρόνο θα είναι ενεργό το πακέτο web hosting μετά την παραγγελία?

Για πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας ή paypal, ενεργοποιείται άμεσα (θα λάβετε σχετικό email με πληροφορίες πρόσβασης του πακέτου web hosting), ενώ για εξόφληση μέσω κατάθεσης στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ενεργοποιείται μολις εμφανιστεί η κατάθεση σας στους λογαριασμούς μας. Σε περίπτωση τραπεζικού εμβάσματος από άλλη τράπεζα ενδέχεται να μην γίνει αυθημερόν, ενώ σε περίπτωση εμβάσματος (ή κατάθεσης) μέσω Eurobank ή Alphabank ενεργοποιείται αυθημερόν.

Μπορώ να αναβαθμίσω αργότερα το πακέτο web hosting μου?

Μάλιστα, μπορείτε να αναβαθμίσετε το πακέτο web hosting όποτε θέλετε. Για την αναβάθμιση του, απλά επικοινωνήστε μαζί μας και θα προχωρήσουμε άμεσα στις ενέργειες. Για την αναβάθμιση του πακέτου φιλοξενίας σελίδων θα χρεωθείτε μόνο την διαφορά.

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up