Email Blacklisting και πως μπορώ να το αποφύγω.

1557986284461

Το email blacklisting συμβαίνει όταν οι διαχειριστές των λιστών αποστολέων (blacklists) ή των spam φιλτρών τοποθετούν τη διεύθυνση IP ή τον mail server σας σε μια μαύρη λίστα, καθιστώντας τα emails σας περισσότερο πιθανό να φτάσουν στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή να μην παραδοθούν καθόλου. Μπορείτε να ελέγξετε αν το ip σας ή το domain σας είναι blacklisted από εδώ. Παρακάτω είναι μερικά βήματα για να αποφύγετε το email blacklisting.

  1. Κατανόηση των Πολιτικών Αποστολής:

    • Να είστε ενήμεροι για τις πολιτικές αποστολής των παρόχων email και να βεβαιωθείτε ότι τηρείτε όλες τις οδηγίες και περιορισμούς. Για παράδειγμα αν στείλετε σε μία ημέρα πχ 1000 email σε λογαριασμούς google, τώτε πιθανότατα θα γίνετε blacklisted από την google..
  2. Συντηρήστε Καλό Κύρος (domain reputation):

    • Μην στέλνετε ανεπιθύμητα emails (spam) και εξασφαλίστε ότι οι λήπτες έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την λήψη email από εσάς.
  3. Χρήση Αξιόπιστου Παρόχου Email:

    • Εάν χρησιμοποιείτε δικό σας mail server, να είναι ρυθμισμένος σωστά και να έχει καλή φήμη. Εάν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο email, να επιλέξετε έναν αξιόπιστο πάροχο για φιλοξενία ιστοσελίδων όπως την Hostsun που προσέχουμε πάρα πολύ το θέμα του spam, διαθέτoντας αυτόματα συστήματα ελέγχου και αποτροπής κακόβουλων μαζικών αποστολών spam.
  4. Παρακολούθηση του Επιπέδου Επιστροφών:

    • Παρακολουθήστε τα ποσοστά επιστροφών (bounce rates) και τη συχνότητα καταγγελιών από τους λήπτες. Υψηλά ποσοστά μπορούν να οδηγήσουν σε blacklisting.
  5. Αποφυγή Κακοποίησης του SPF, DKIM, και DMARC:

    • Ρυθμίστε σωστά τα SPF (Sender Policy Framework), DKIM (DomainKeys Identified Mail), και DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) για το domain σας. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι προσβάσιμες μέσω του cpanel που σας παρέχουμε στην Hostsun.

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up