Ποία κατάληξη να επιλέξω κατά την κατοχύρωση domain name ?

κατοχύρωση domain name

Η επιλογή της κατάληξης κατά την κατοχύρωση domain name είναι πολύ σημαντική.

Συχνά μας ρωτάτε, για την ιδανική κατάληξη domain name (tld) που πρέπει να επιλέξετε για κατοχύρωση domain name στην ιστοσελίδα σας. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια λίστα με τις δημοφιλέστερες καταλήξεις ονομάτων χώρου, ώστε να επιλέξετε το ιδανικό domain name για το site σας .
H κατάληξη του ονόματος χώρου (domain) ονομάζεται TLD (Top Level Domain). Τα εθνικά TLD αντιστοιχούν σε κωδικούς χωρών και αποτελούνται από δύο χαρακτήρες.

Εθνικά domain names

Στην Ελλάδα αντιστοιχεί η κατάληξη .gr, στη Γαλλία η κατάληξη .fr, σε Ευρωπαϊκή περιφέρεια η κατάληξη .eu κ.τλ. Για παράδειγμα το .gr TLD ( πχ όνομα χώρου domain.gr) θα ήταν η βέλτιστη επιλογή (και από πλευράς SEO) αν το site σας απευθύνεται σε Ελληνικό ακροατήριο.

Παγκόσμια domain names

Τα Domain Name TLDs που αποτελούνται από 3 ή και περισσότερους χαρακτήρες (πχ .com), χαρακτηρίζονται "παγκόσμια tlds" και χρησιμοποιούνται γενικά από οργανισμούς και ιδιώτες σε όλες τις χώρες. Τέτοιες καταλήξεις αποτελούν τα .com, .net, .org, .info κλπ και είναι τα περισσότερο δημοφιλή.

  • .com για εμπορικές ή γενικού περιεχομένου σελίδες
  • .net για σελίδες επίσης γενικού περιεχομένου
  • .info για sites των οποίων το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και παρέχει πληροφορίες πάνω σε συγκεκριμένη θεματολογία.

3rd Level domain names

Σε καταλήξεις που αποτελούν συνδυασμό τοπικών και παγκόσμιων TLDs και απαιτούν περιγραφή οργανισμού ώστε να κατοχυρωθούν επιτυχώς, ισχύουν τα εξής:

  • .com.gr μπορούν να κατοχυρωθούν για εταιρίες και εμπορικούς οργανισμούς
  • .org.gr για μη κυβερνητικούς οργανισμούς
  • .edu.gr για εκπαιδευτικούς οργανισμούς
  • .gov.gr για κυβερνητικούς οργανισμούς.net.gr για παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP)

GTLDS

Τα τελευταία χρόνια ο ICANN ελευθέρωσε προς κατοχύρωση και τα GTLDS που αποτελούν περιγραφή του θέματος της σελίδας (πχ .hotel, .host, .news κλπ).

Τα gTLD's (Infographic) είναι καταλήξεις ονομάτων χώρου που χαρακτηρίζουν κάποιο site. Για παράδειγμα άν έχετε κάποιο site : www.athens-bikes.gr (που ασχολείται με ποδήλατα), τώρα πλέον μπορείτε να κατοχυρώσετε για παράδειγμα το : www.athens.bikes (εφόσον κατοχυρώστε το gTLD: .bikes). Προλάβετε να κατοχυρώσετε πρώτοι μία από τις νέες καταλήξεις domain (gTLD's).

Ελληνικά domain names .ελ

Κλείνοντας, πρόσφατα είναι διαθέσιμα προς κατοχύρωση και Ελληνικά tld’s (.ελ) domain names, εκτός τα .gr domain names. Τα .ελ domain names απευθύνονται σε Ελληνικό ακροατήριο και η κατοχύρωση τους ξεκίνησε το 2018.

Η σημασία της κατοχύρωσης domain name καθώς και η φιλοξενία ιστοσελίδων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας και πρέπει να επιλέξετε με προσοχή το domain που ταιριάζει καλύτερα στο site σας.

Αλλαγή καταχωρητή

Άν έχετε κατοχυρώσει το domain σας σε κάποια εταιρία(καταχωρητή) και θέλετε να συνεργαστείτε με κάποια άλλη εταιρία θα πρέπει να προχωρήσετε σε αλλαγή καταχωρητή.  Η ημερομηνία λήξης του domain name δεν έχει καμία σχέση με την ενέργεια αυτή. Στην Hostsun είναι πολύ απλή διαδικασία και η αλλαγή καταχωρητή είναι δωρεάν. Η μεταφορά domain name είναι πολύ γρήγορη ανέξοδη και με κάθε κατοχύρωση domain παρέχουμε δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up