Αναβάθμιση ιστοσελίδων WordPress, Joomla

PHP56 Featured

H αναβάθμιση ιστοσελίδων πρέπει να ακολουθεί το internet, που αναβαθμίζεται και εξελίσσεται συνεχώς. Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία των χρηστών του internet, όλα τα λογισμικά (όπως το wordpress και το joomla) αναβαθμίζονται διαρκώς και σταματάει ταυτόχρονα η υποστήριξη σε παλιότερες εκδόσεις που χαρακτηρίζονται πλέον ως επισφαλείς. Παράλληλα για ένα ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας ιστοσελίδων απαιτείται οι εταιρίες φιλοξενίας να εναρμονίζονται με όλες τις αναβαθμίσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Για να μπορούμε λοιπόν όλοι να απολαμβάνουμε ασφαλή περιήγηση και υψηλής ποιότητας ιστοσελίδες, οι μεγαλύτεροι των παρόχων παγκοσμίως, εκδίδουν διαρκώς αναβαθμίσεις στα λογισμικά τους. Επιπλέον καταργούν την υποστήριξη στις παλιές εκδόσεις που είναι γεμάτες κενά ασφαλείας, τα οποία μπορούν να φέρουν σε κίνδυνο την ασφαλή περιήγηση των χρηστών.



Αντίστοιχα συμβαίνει και με τις εκδόσεις της PHP (= Hypertext Preprocessor, γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία ιστοσελίδων με δυναμικό περιεχόμενο).  Όλο το διαδίκτυο κατακλύζεται από την PHP. Τα πιο δημοφιλή CMS και οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές για την ανάπτυξη ιστοσελίδων (WordPress, WooCommerce, Joomla κλπ) χρησιμοποιούν PHP.

Μεγάλο μέρος των ιστοσελίδων που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο διαδίκτυο, χρησιμοποιούν την έκδοση PHP 5.6, η οποία έχει πλέον φτάσει στο τέλος της ζωής της και δεν υποστηρίζεται από την PHP. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον εμφανιστεί ένα κενό ασφάλειας απλά δεν θα ασχοληθεί κανείς για να το διορθώσει γιατί δεν υποστηρίζεται. Αυτό σημαίνει ότι όποιο λογισμικό τρέχει σε PHP 5.6 είναι ευάλωτο σε επιθέσεις, ασχέτως από πόσο καλά έχει κατασκευαστεί και θωρακιστεί από firewall κλπ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ανενημέρωτες ιστοσελίδες να αποτελούν μαγνήτη σε κακόβουλους hackers οι οποίοι καραδοκούν για να επιτεθούν. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα, η οποία υποστηρίζει παλαιές εκδόσεις, είναι διαρκώς έρμαιο επίθεσης με ολέθρια για την εύρυθμη λειτουργία της αποτελέσματα. Παράλληλα μια ασυντήρητη, από άποψη ενημερώσεων, ιστοσελίδα είναι κίνδυνος για τον επισκέπτη ο οποίος μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά, όταν εν αγνοία του, καλώντας την ιστοσελίδα «κολλήσει» ιο στον υπολογιστή του.

Εδώ θα πείτε, “Καλά το δικό μου site θα χακάρουν?” Και όμως ναι.. Γιατί απλά μην φανταστείτε ότι ένας hacker θα ψάξει για την δική σας σελίδα.. Το κάνουν για λογαριασμό του ειδικά “bots” που ψάχνουν στο διαδίκτυο για ιστοσελίδες με παλιές εκδόσεις λογισμικών, που μπορούν να αποτελέσουν εύκολο στόχο..

Δυστυχώς οι πιθανότητες παραβίασης μη αναβαθμισμένης ιστοσελίδας είναι τεράστιες. Πλέον τα μέσα παραβίασης είναι τέτοια και τόσο αυτοματοποιημένα που δεν «την γλιτώνει» κανείς.

Δυστυχώς ελάχιστοι κατασκευαστές ιστοσελίδων ενημερώνουν τους πελάτες ότι θα πρέπει να αναβαθμίζουν διαρκώς το λογισμικό της ιστοσελίδας τους ώστε να είναι ασφαλής.

Αν λοιπόν επιθυμείτε ως ιδιοκτήτες ιστοσελίδας να δώσετε παραπάνω χρόνο ζωής στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να την αναβαθμίζετε σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε πάντα σε θέση να προσφέρετε στους επισκέπτες/πελάτες σας ασφαλή περιήγηση, αλλά και δεν θα αναγκάζεστε «εν μια νυκτί» να αντικαταστήσετε την ιστοσελίδα σας όταν αυτή θα έχει κατακερματιστεί ανεπιστρεπτί από τους hackers.

Στην Hostsun, σε κάθε πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουμε στους πελάτες μας εύκολα εργαλεία αναβάθμισης ιστοσελίδων καθώς και επιλογή έκδοσης php σε πολύ εύκολο περιβάλλον διαχείρισης, που σας βοηθά να έχετε πάντα την τελευταία έκδοση λογισμικού και να παρέχετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας ασφάλεια και λειτουργικότητα.

Στην Hostsun  όλοι οι server μας είναι πάντα up to date, παρέχοντας ένα μοναδικά ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ειδικότερα χρησιμοποιούμε ειδικό λειτουργικό σύστημα (Cloud Linux) ειδικό για φιλοξενία ιστοσελίδων, εφαρμογές, antispam protection για τα email σας, firewalls πολλαπλών επιπέδων, CDN (Content Delivery Networks), προκειμένου να σας παρέχουμε στιβαρό hosting, με ασφάλεια και επιδώσεις!

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up