Φιλοξενία ιστοσελίδων

Web Hosting

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με την φιλοξενία ιστοσελίδων. Για να δούμε όμως αναλυτικά μερικά θέματα που πιθανόν να μην είχατε αξιολογήσει όταν επιλέξατε εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η σχέση της θέσης εμφάνισης της σελίδας σας στο Google με την φιλοξενία ιστοσελίδων

Η κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις πρώτες θέσεις του google έχει άμεση σχέση με την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Φυσικά δεν αποτελεί μοναδικό παράγοντα στην κατάταξη της σελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης όπως το google, αλλά ο αλγόριθμος κατάταξης της Google συμπεριλαμβάνει παράγοντες όπως τον server που φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας. Αναλυτικότερα μετράει διάφορες παραμέτρους όπως η ταχύτητα της σελίδας σας, που έχει άμεση σχέση με την φιλοξενία ιστοσελίδων καθώς και η φυσική θέση του web hosting server.

Η πρώτη επίσκεψη της ιστοσελίδας σας από ένα επισκέπτη είναι καταλυτική και είναι αυτή που μένει στον επισκέπτη σας. Αν η ιστοσελίδα σας είναι αργή τότε η εντύπωση του επισκέπτη σας δεν θα είναι καλή και μάλλον δεν θα επισκεφθεί ξανά την ιστοσελίδα σας.

Η καθυστέρηση στην φόρτωση της ιστοσελίδας σας αυξάνει το ποσοστό εγκατάλειψης επισκεπτών

Η καθυστέρηση στην φόρτωση της ιστοσελίδας σας αυξάνει το ποσοστό εγκατάλειψης επισκεπτών αρκετά και αυτό δεν είναι το χειρότερο.. Το χειρότερο είναι οτι οι μηχανές αναζήτησης θα κατατάξουν την σελίδα σας χαμηλά, λόγω της χαμηλής ταχύτητας ανοίγματος..

Η επιλογή ενός φθηνού hosting, σε τιμή ευκαιρίας χρειάζεται αρκετή προσοχή γιατί εγκυμονεί κινδύνους. Για να μην πετάξετε τα χρήματα σας και ακόμη χειρότερα για να μην καταστρέψετε την δουλειά που θα κάνετε με την κατασκευή μιας νέας ιστοσελίδας που φτιάξατε με αρκετό κόπο, με δυνατότητα να βρεθεί στις πρώτες θέσεις στο google και γενικότερα σε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης , θα πρέπει να αγοράσετε ένα πακέτο hosting σε έναν αξιόπιστο web server, από μια αξιόπιστη εταιρία web hosting.

 

Απαραίτητα χαρακτηριστικά καλής φιλοξενίας ιστοσελίδων

φιλοξενία ιστοσελίδωνΤο uptime αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στην κατάταξη της σελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Μια ιστοσελίδα με αρκετό downtime λόγω κακής φιλοξενίας ιστοσελίδων, τιμωρείται από τις μηχανές αναζήτησης και κατατάσσεται αρκετές θέσεις πιο χαμηλά από ότι θα ήταν, χωρίς downtime. Πριν επιλέξετε κάποια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων για την ιστοσελίδα σας ή πριν μεταφέρετε την ιστοσελίδα σας από μία εταιρεία φιλοξενίας σε μια άλλη, θα πρέπει να κοιτάξετε και άλλα .

Μερικά χαρακτηριστικά της φιλοξενίας ιστοσελίδων που θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή καλής φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι τα παρακάτω:

 

Γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση

Πριν επιλέξετε κάποιο φθηνό Αμερικάνικο Hosting, σκεφθείτε... Θα σας απαντήσουν σε ένα ερώτημα που έχετε? Θα σας βοηθήσουν σε ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε με την ιστοσελίδας σας? Δοκιμάστε να καλέσετε στο τηλέφωνο την εταιρεία hosting , και δείτε αν απαντάει κάποιος και αν ναι σε πόση ώρα. Τι ώρα είναι εκεί που καλείτε? Σε περίπτωση δεν υπάρχει επιλογή τηλεφωνικής επικοινωνίας ή αν σας στέλνουν από το ένα τμήμα στο άλλο, ή αν δεν καταλαβαίνετε τα Αγγλικά που σας μιλάνε λόγω κακής προφοράς (!) μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε? H αξιόπιστη και γρήγορη εξυπηρέτηση είναι το Α και το Ω στην επιλογή εταιρίας για φιλοξενία ιστοσελίδων..

Υψηλό uptime και ιδανικά μηδενικό downtime

Δυστυχώς δεν υπάρχει εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων με 100% uptime. Η επιλογή σας θα πρέπει να είναι στην εταιρία που προσπαθεί εμπράκτως να προσεγγίσει το 100% uptime. Το 100% uptime είναι μύθος ακόμα και ακόμα και σε εταιρίες που παρέχουν cloud hosting, καθώς και αυτοί οι servers πέφτουν που και που..

Επιλέξτε μια σοβαρή και αξιόπιστη εταιρία, που υπάρχει αρκετά χρόνια στον χώρο και μην λυπηθείτε μερικά ευρώ παραπάνω.  Η ζημιά που θα πάθετε από μια εταιρία που παρέχει απλά φθηνό hosting είναι πολλαπλάσια από τα λίγα ευρώ που θα κερδίσετε.. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από ένα web hosting server που πέφτει συνέχεια ή να κάνει time out και συνέχεια να πρέπει να ρωτάτε τι συμβαίνει.. Ακόμη χειρότερα να ξυπνήσετε μια μέρα και να δείτε ότι το site σας απλά δεν υπάρχει γιατί απλά δεν υπάρχει πλέον η φθηνή εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων..

Ικανοποιητικοί πόροι, ισχυρή CPU, αρκετή μνήμη RAM, λίγοι πελάτες ανά web hosting server

Στο shared hosting ο web server παίζει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να είναι σύγχρονος, επώνυμος και να παρέχει αρκετή επεξεργαστική ισχύ, και αρκετή RAM. Επίσης ιδιαιτέρα σημαντικό ρόλο παίζει ο αριθμός των πελατών που αναλογούν ανά server. Συνήθως στις μεγάλες εταιρίες αναλογούν πολλοί πελάτες ανά web hosting server με αποτέλεσμα η ποιότητα της φιλοξενίας ιστοσελίδων που παρέχουν στους πελάτες τους να είναι χαμηλή. Επιλέξτε μια μικρή εταιρία web hosting γιατί πολύ απλά θα μοιράζεστε λιγότεροι, περισσότερους πόρους του server. Μην παραμυθιάζεστε με εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που παρέχουν απεριόριστους πόρους σε πακέτα φιλοξενίας χωρίς όρια κλπ.. Η βελτίωση της ταχύτητας του site είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία της σελίδας σας.

Είναι απλά ένα ψέμα και δυστυχώς οι πελάτες το διαπιστώνουν στην πορεία όταν τους πούν να διαβάσουν τα ψηλά γράμματα των όρων χρήστης κλπ.. Πολύ απλά, αν υπήρχε πακέτο φιλοξενίας χωρίς όρια, γιατί να μην φιλοξενούσε το facebook για παράδειγμα? Γιατί να πληρώνουν τόσα για δικούς τους servers, όταν τους παρέχουν φιλοξενία ιστοσελίδων χωρίς όρια??

Με δύο λόγια, μια μικρή εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων, με αρκετά χρόνια στον χώρο, και με όρια στα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων κατά κανόνα παρέχει πολύ καλύτερες υπηρεσίες web hosting από μια μεγάλη εταιρία που παρέχει shared hosting unlimited - χωρίς όρια..

Πίνακας διαχείρισης φιλοξενίας ιστοσελίδων

Επιλέξτε το καλύτερο σύστημα διαχείρισης φιλοξενίας ιστοσελίδων, το cpanel! To cpanel παρέχεται με κάθε πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων και διαθέτει πλήθος εργαλείων για την διαχείριση του χώρου φιλοξενίας σας όπως, file manager με τον οποίο μπορείτε να ανεβάσετε και να επεξεργαστείτε τα αρχεία σας, στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας, διαχείριση πιστοποιητικών ssl, διαχείριση email και αρκετά άλλα που σας κάνουν την ζωή εύκολη.. Γενικά στην αγορά shared hosting τα πιο διάσημα λογισμικά είναι το cpanel και το plesk. Το καλύτερο από τα δύο είναι το cpanel. Δυστυχώς όμως πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων επιλέγουν να δίνουν στους πελάτες του το plesk καθώς τους κοστίζει λιγότερο.. 

Καθημερινό backup

Το backup είναι πολύ σημαντικό θέμα. Θα σας γλυτώσει από πολύ δουλεία αν κάνετε κάποιο λάθος στην σελίδα σας, σε κάποια πιθανή διαπίστωση παραβίασης ασφαλείας, ή ακόμα σε ολοκληρωτική απώλεια της σελίδας σας λόγω λάθους σας.. Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων τηρεί καθημερινό backup της ιστοσελίδας σας και μπορεί να κάνει ανάκτηση της ιστοσελίδας σας. Ιδανικά καλό θα ήταν να έχετε και άλλες επιλογές όπως backup & restore της σελίδας σας 7 ημέρες πρίν, 1 μήνα πρίν κλπ.. Είναι πολύ σημαντικό να ζητήσετε να γίνει restore το site σας και η εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων να σας κάνει restore την ιστοσελίδα σας άμεσα.

Παραμετροποίηση φιλοξενίας ιστοσελίδων

Θα πρέπει η εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων να σας δίνει την δυνατότητα προσθήκης αρχείου php.ini. Με το php.ini, μπορείτε να παραμετροποιήσετε όπως θέλετε την φιλοξενία ιστοσελίδων και να ρυθμίσετε παραμέτρους στην php εύκολα για το site σας . Αρκετοί web hosting servers δεν επιτρέπουν ρυθμίσεις php μεσω php.ini.. H ύπαρξη του είναι πολύτιμη σε περίπτωση custom παραμετροποίησης φιλοξενίας ιστοσελίδων για WordPress ή Joomla sites.. Μέσω cpanel μπορείτε να επιλέξετε έκδοση php φιλοξενίας ιστοσελίδων που θέλετε τρέχει το site σας!

Φιλοξενία ιστοσελίδων σε λειτουργικό σύστημα Linux

Οι linux web servers είναι πιο σταθεροί, χρειάζονται λιγότερους πόρους από το σύστημα κατά την λειτουργία τους (λιγότερη RAM, κλπ) , παρέχουν περισσότερη ασφάλεια, δεν επηρεάζονται από την πλειονότητα των ιών, και τα περισσότερα distro είναι δωρεάν! Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων επιλέγουν linux web hosting servers.

Ο μοναδικός λόγος για να επιλέξετε windows server είναι αν η σελίδα σας τρέχει σε .asp, που στις μέρες μας είναι ξεπερασμένη..

Φιλοξενία ιστοσελίδων φιλική για WordPress sites

Η επιλογή του κατάλληλου πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων για το WordPress site σας είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να σας βοηθήσει αφάνταστα τόσο στην κατασκευή όσο και στην συντήρηση του WordPress site σας.

Επιλέξτε μια εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων που παρέχει φιλική φιλοξενία ιστοσελίδων για WordPress sites. Το hosting για ιστοσελίδα WordPress απαιτεί κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να έχει ο web hosting server, ώστε να είναι συμβατός για φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress.

Με WordPress friendly hosting δεν θα συναντήσετε κάποια δυσκολία σε εγκατάσταση προσθέτων και δεν θα παρουσιαστεί κάποια ασυμβατότητα σχετικά με φιλοξενία ιστοσελίδων στο WordPress site σας

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up