Βελτίωση ταχύτητας του site. Πως να ανοίγει γρήγορα η ιστοσελίδα μου?

Pagespeed

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για την βελτίωση ταχύτητας του site καθώς και απαντήσεις στο ερώτημα: Πως να ανοίγει γρήγορα η ιστοσελίδα μου?

Η ταχύτητα φόρτωσης του site ή της ιστοσελίδας σας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία της. Όταν η ιστοσελίδα καθυστερεί να ανοίξει, κατατάσσεστε χαμηλότερα στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google, και παράλληλα ο επισκέπτης σας μπορεί να την εγκαταλείψει πολύ γρήγορα . Η βελτίωση ταχύτητας του site και η μείωση της ταχύτητας φόρτωσης του site ή της ιστοσελίδας σας μπορεί να γίνει εύκολα αν ακολουθήσετε τους παρακάτω βασικούς κανόνες για την βελτίωση της ταχύτητας του site σας.

1. Ενεργοποίηση Caching

Κάθε φορά που επισκέπτεστε μία ιστοσελίδα, ορισμένα στοιχεία αποθηκεύονται σε μια “προσωρινή μνήμη” του browser, οπότε την επόμενη φορά που επισκέπτεστε το ίδιο site, λόγω των στοιχείων που έχουν ήδη αποθηκευθεί, φορτώνει πιο γρήγορα. Με την προσωρινή μνήμη, αντί o browser να “κατεβάσει” ολόκληρη την ιστοσελίδα κάθε φορά, κατεβάζει μόνο τα δυναμικά της στοιχεία.

Με την ενεργοποίηση της προσωρινής αποθήκευσης (Caching) μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη φόρτωση του site σας για τους επισκέπτες που σας επισκέπτονται ξανά καθώς και τα bot των μηχανών αναζήτησης.

Η ενεργοποίηση caching βοηθάει αρκετά στην βελτίωση ταχύτητας του site. Άν έχετε φτιάξει το site σας με Joοmla ή WordPress, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το caching στο Configuration ή να εγκαταστήσετε διάφορα plugin που υπάρχουν για την βελτίωση της ταχύτητας του site σας. Ένα καλό plugin για το Joomla για παράδειγμα είναι το Jch Optimize..

2. Ενεργοποίηση CDN (Content Delivery Network)

Με την ενεργοποίηση ενός CDN όπως το Cloudflare που υπάρχει εγκατεστημένο στο cpanel κάθε πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων της Hostsun , ο επισκέπτης της σελίδας σας "κατεβάζει" τα αρχεία της σελίδα σας στον κοντινότερο σε αυτόν server. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα επισκέπτη στην Αυστραλία, θα κατεβάσει τα στατικά στοιχεία της σελίδας σας όπως εικόνες, αρχεία css, αρχεία js, κλπ από τον server της Cloudflare που βρίσκεται στην Αυστραλία..

Έτσι, βελτιώνεται σημαντικά η ταχύτητα της σελίδας σας, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ανοίγματος του site σας. Έτσι διασφαλίζετε ότι το site σας θα ανοίγει γρήγορα ανεξάρτητα από την θέση του επισκέπτη σας. Ειδικά για WordPress (όπως και για Joomla), μπορείτε να ενεργοποιήσετε την φιλοξενία των αρχείων σας μέσω του Cloulflare CDN στα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων της Hostsun για Φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress με Cloudflare CDN

3. Αφαιρέστε τα περιττά plugins & modules σε Joomla ή WordPress

Η ταχύτητα του site σας επηρεάζεται πολύ από τα plugins & modules που έχετε εγκαταστήσει στο Joomla ή στο WordPress. Είναι γενικό φαινόμενο ειδικά σε νέους χρήστες να εγκαθιστούν κάθε είδους plugin & module, χωρίς να γνωρίζουν το αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια και στην ταχύτητα του site.

Θα πρέπει να μελετήσετε ποία από τα module , plugin σας είναι αυτά που απαιτούν πολλούς πόρους, δεν είναι απολύτως απαραίτητα και καθυστερούν την ιστοσελίδα σας, ώστε να τα απεγκαταστήσετε.

4. Βελτιστοποιήστε και μειώστε το μέγεθος των φωτογραφιών σας

Το site σας περιέχει αρκετές φωτογραφίες που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί και έχουν τεράστιο μέγεθος χωρίς λόγο. Αυτός συνήθως είναι ο παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την ταχύτητα του site σας όσο τίποτε άλλο! Όσο πιο μεγάλη είναι μια φωτογραφία, τόσο περισσότερο αργεί να “φορτώσει” το site σας. Υπάρχουν αρκετές online εφαρμογές με τις οποίες μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας. Μικρές φωτογραφίες, συμβάλουν στην βελτίωση ταχύτητας του site

5. Απλοποιήστε τον κώδικα σας

Μερικές φορές ο κώδικας του site σας μπορεί να μην είναι βελτιστοποιημένος, λόγω των αρκετών plugins, modules, css. Σαν αποτέλεσμα είναι το site σας σας χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ανοίξει . Για την βελτίωση ταχύτητας του site, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα plugins όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω (πχ jch optimize για Joomla).

6. Χρησιμοποιήστε μια εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων με γρήγορο web hosting

Η ταχύτητα του site και ο χρόνος φόρτωσης του site σας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό με τον server φιλοξενίας ιστοσελίδων. Στην Hosting η ταχύτητα φόρτωσης του site σας είναι εξασφαλισμένη με την υπερσύγχρονη υποδομή με χαμηλό αριθμό πελατών ανά server και την απόλυτη διαθεσιμότητα και υποστήριξη 24/7. Για την βελτίωση της ταχύτητας του site σας είναι απαραίτητος ένας καλός πάροχος με γρήγορη φιλοξενία ιστοσελίδων.

7. Έλεγχος της σελίδας σας μέσω του Google Page Speed Insights ή Gmetrix

H Google μας παρέχει το Google Page Speed Insights , που αποτελεί ένα πολύ καλό εργαλείο για να ελέγξουμε πιθανά προβλήματα που έχει η σελίδα μας και κάνει προτάσεις για την βελτίωση της ταχύτητας του site.

Αντίστοιχο δημοφιλές εργαλείο που μας προτείνει τι να βελτιώσουμε στην σελίδα μας για να ανοίγει γρήγορα είναι το Gmetrix, που ελέγχει το site σας και σας κάνει προτάσεις για να βελτιώσετε την ταχύτητα του site σας.

8. Το πιστοποιητικό ssl βοηθάει στην βελτίωση της ταχύτητας του site

Άν στο site σας έχετε πιστοποιητικό ssl (ssl certificate) και ανοίγει με https, τότε τα δεδομένα μεταξύ browser και server είναι κρυπτογραφημένα και μικρότερα σε όγκο, συνεπώς η μεταφορά τους γίνεται πιο γρήγορα. Έτσι με την ενεργοποίηση ενός πιστοποιητικό ssl συμβάλετε στην βελτίωση της ταχύτητας του site σας. Στην Hostsun παρέχουμε δωρεάν πιστοποιητικά ssl σε κάθε πακέτο για φιλοξενία ιστοσελίδων ακόμη και στο δωρεάν web hosting !

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up