Η Google χαρακτηρίζει τα site χωρίς πιστοποιητικό ssl ‘not secure’!

Google Ssl

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Google τo SSL δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Είναι απαραίτητο, ό,τι site κι αν έχεις! Αυτό γιατί ο Chrome και ο Firefox σηματοδοτεί πλέον αρνητικά όσα sites δεν χρησιμοποιούν ssl certificate.. Δεν έχουν δηλαδή πιστοποιητικό ασφαλείας SSL. Αυτό δεν είχε ξανασυμβεί μέχρι τώρα..


Όσα sites έχουν εγκατεστημένο SSL ανταμείβονται από τη Google με καλύτερο ranking και αποκτούν το χαρακτηριστικό πράσινο λουκετάκι ασφαλείας στη γραμμή του URL του browser. Πολύ σύντομα αναμένεται όσα sites δεν διαθέτουν SSL certificate να χαρακτηρίζονται από τον Chrome και τον Firefox, με αρνητικούς δείκτες ασφάλειας και τη φράση ‘not secure’ στο address bar τους! Να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα ο Chrome χαρακτήριζε τις HTTP συνδέσεις με έναν ουδέτερο δείκτη, που δεν έδειχνε έλλειψη ασφάλειας.

Με τη νέα έκδοση του Chrome 56, η Google χαρακτηρίζει ‘not secure’ τις HTTP σελίδες που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό ασφαλείας SSL, ανεξάρτητα με το αν συλλέγουν ή όχι δεδομένα χρηστών (πχ. φόρμες επικοινωνίας, εγγραφή σε newsletter, δημιουργία λογαριασμών) ή πιστωτικών καρτών για την πραγματοποίηση αγορών (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα).

Όλες οι σελίδες που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό ασφαλείας SSL, χαρακτηρίζονται πλέον ως  ‘not secure’ και έχει αλλάξει η ένδειξη τους σε κόκκινο προειδοποιητικό τρίγωνο, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι τώρα για τα broken HTTPS. Επίσης το HTTPS αποτελούσε κριτήριο κατάταξης για τη Google, κι αυτό δεν αλλάζει, απλά ενισχύεται!

Στην Hostsun μπορείτε να επιλέξετε το πιστοποιητικό ssl που σας ταιριάζει στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up