Παράγοντες on page SEO που επηρεάζουν την κατάταξη της σελίδας στο Google

Seo Trends 2018

Οι παράγοντες on page SEO που επηρεάζουν την κατάταξη της σελίδας στο Google και πρέπει να ξέρετε για καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Είναι γνωστό ότι η Google χρησιμοποιεί ένα αλγόριθμο με άγνωστο αριθμό παραγόντων που επηρεάζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω μια λίστα με παράγοντες on page SEO που επηρεάζουν την κατάταξη της σελίδας στο Google.

Παράγοντες SEO Εντός Σελίδας (On Page SEO )

Content is the king λένε στην Google.. Αυτό σημαίνει ότι, ότι και να κάνετε, αν δεν έχετε καλό και αρκετό περιεχόμενο, δεν θα φτάσει το site σας σε καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ας δούμε όμως παρακάτω μερικούς από τους παράγοντες SEO εντός σελίδας:

  • Ο τίτλος της σελίδας σας.  Θα πρέπει να ξεκινάει με τη λέξη κλειδί. Όταν οι τίτλοι της σελίδας  ξεκινάνε με λέξεις κλειδιά αποδίδουν καλύτερα στη Google.
  • Keywords στον τίτλο της σελίδας σας: Ο τίτλος της σελίδας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας από άποψη περιεχομένου της σελίδας σας μετά από το ίδιο το περιεχόμενο της σελίδας σας. Θα πρέπει να περιέχει λέξεις κλειδιά (keywords) που συμπεριλαμβάνονται στο περιεχόμενο της σελίδας σας.
  • Εμφάνιση του Keyword στην Αρχή: Τα keywords θα πρέπει  να εμφανίζονται στις πρώτες 100 λέξεις του περιεχομένου σας.
  • Keyword στα H2, H3 Tags: Τα  keywords σας πρέπει να εμφανίζονται στους υποτίτλους των H2 και H3.
  • Keyword στο URL: Είναι πολύ βασικό να υπάρχει λέξη κλειδί - keyword στο url..
  • Λέξεις κλειδιά στο Description: Οι λέξεις κλειδιά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο description tag.
  • H1 tags με keywords: Το H1 tags είναι πολύ σημαντικά και δεν πρέπει να τα παραλείπετε σε καμία περίπτωση. Είναι σαν δεύτερος τίτλος της σελίδας σας και αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα SEO. Στα H1 tags πρέπει να συμπεριλαμβάνονται λέξεις κλειδιά (keywords).
  • Πυκνότητα λέξεων κλειδιών (keyword density): Η πυκνότητα των λέξεων κλειδιών μετράει καθώς αν το παρακάνετε θεωρείται ως keyword spaming και αντί να σας ωφελήσει θα σας βλάψει. Σαν γενικό κανόνα να έχετε το 4 % keyword density ή 4 λέξεις στις 100 λέξεις κειμένου.
  • Μέγεθος των Άρθρων:  Το περιεχόμενο με περισσότερες λέξεις μπορεί να καλύψει ένα μεγαλύτερο εύρος περιεχομένου και keywords. Σύμφωνα με το ΜΟΖ , άρθρα με 3000 περίπου λέξεις βγαίνουν σε καλές θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης ως authority articles.
  • Χρόνος φόρτωσης της Σελίδας: Ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας αποτελεί σημαντικό παράγοντα SEO. Μια σελίδα που φορτώνει γρήγορα θα καταταχθεί καλύτερα σε σχέση με μια που φορτώνει αργά. Η google διαθέτει ένα καλό εργαλείο μέτρησης χρόνου ανοίγματος σελίδας και σας προτείνουμε να το χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε γρήγορες σελίδες. Στον χρόνο φόρτωσης της σελίδας ξεχωριστό ρόλο παίζει και η φιλοξενία ιστοσελίδων. Όταν έχετε ένα γρήγορο hosting, o χρόνος φόρτωσης σελίδας είναι πολύ μικρός.
  • Βελτιστοποίηση των εικόνων: Οι εικόνες στη σελίδα σας παίζουν ρόλο στο SEO και ειδικότερα το όνομα αρχείου και δεν πρέπει να παραλείπετε την συμπλήρωση των: alt text, description και caption. Επίσης πρέπει να φροντίζετε να είναι μικρές σε μέγεθος ώστε να μην επηρεάζουν αρνητικά τον χρόνο ανοίγματος της σελίδας σας.
  • Μοναδικό Περιεχόμενο: Θα πρέπει να έχετε μοναδικό και καλό περιεχόμενο στο site σας (content is the king!) και όχι αντιγραφή του ίδιου περιεχομένου ξανά και ξανά στις σελίδες σας. Ίδιο περιεχόμενο στο ίδιο το site, επηρεάζει αρνητικά την θέση του site σας στις μηχανές αναζήτησης.
  • Συχνές ενημερώσεις περιεχομένου: Η συχνότητα ανανέωσης του site σας παίζει θετικό ρόλο στην κατάταξη του στο google. Καλό είναι να προσθέτετε καλό περιεχόμενο όσο συχνότερα μπορείτε.
  • Ποιότητα των Εξερχόμενων Συνδέσμων (outgoing links): Είναι διαπιστωμένο ότι είναι καλό να έχετε links προς μεγάλα διάσημα - καλά sites (authority sites), σχετικά με το κείμενο σας. Ένα καλό παράδειγμα authority site είναι το wikipedia.
  • Σχετικότητα Εξερχόμενων Συνδέσμων. Οι σύνδεσμοι σας θα πρέπει να έχουν σχέση με το περιεχόμενο σας και όχι να είναι άσχετοι.
  • Ποσότητα Εξερχόμενων Συνδέσμων. Μεγάλος αριθμός εξερχομένων συνδέσμων μπορεί να βλάψει την σελίδα σας στο google. Σε γενικές γραμμές οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι πρέπει να είναι καλής ποιότητας , σχετικοί, και λίγοι..
  • Broken Links: Τα broken links σε ένα site, βαθμολογούνται αρνητικά και καλό θα ήταν να τα βρείτε και να τα αντικαταστήσετε αν υπάρχουν.  Τα broken links είναι αρνητικός παράγοντας ποιότητας μιας ιστοσελίδας.
  • Εσωτερικά links : Ο αριθμός των εσωτερικών links προς σε μία σελίδα του site σας δείχνουν τη σημαντικότητα αυτής της σελίδας. Μια σελίδα του site σας με αρκετά εσωτερικά links αποδίδει καλύτερα στο google.
  • Μήκος URL: Το Search Engine Journal σημειώνει ότι URL με τεράστιο μήκος μπορεί να σας ρίξουν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σε αυτό η Google διαφωνεί μια και ο αλγόριθμος της μπορεί να διαβάσει και URLs με 700 χαρακτήρες! Θα προτείναμε σε γενικές γραμμές μικρά urls.
  • Λίστες με τελείες ή αριθμούς: Η σωστή μορφοποίηση του κειμένου βοηθάει στον αναγνώστη να εμπεδώσει καλύτερα το περιεχόμενό μας. Η Google συμφωνεί και προτιμάει το σωστά μορφοποιημένο κείμενο με τελείες και αριθμούς.
  • Ηλικία Σελίδας: Αν και η Google προτιμάει το φρέσκο περιεχόμενο, μια παλαιότερη σελίδα η οποία ανανεώνεται συχνά μπορεί να ξεπεράσει τις νεότερες στο Google.

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up