Δεν μπορώ να λάβω email ενώ μπορώ να στείλω

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να λάβετε email ενώ μπορείτε να στείλετε, πιθανότατα:

  1. Έχετε γεμίσει το mailbox του email σας. Για να διαπιστώσετε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, επισκευθείτε το cpanel σας (http://mydomain.gr/cpanel) > Email Accounts > και δείτε το"Usage / Quota" . Σε περίπτωση που το Usage είναι μεγαλύτερο του quota, αυξήστε το quota ανάλογα "Change Quota".
  2. Έχετε γεμίσει τον διαθέσιμο χώρο του πακέτου φιλοξενίας σας.

    Για να εξακριβώσετε αν συμβαίνει αυτό, επισκευθείτε το cpanel σας (http://mydomain.gr/cpanel), και δείτε την μπάρα στο αριστερό τμήμα της σελίδας "Disk space usage". Εκεί θα δείτε Mb που έχετε ανεβάσει / διαθέσιμα MB , πχ 3.76 / 20 MB (πράσινο χρόμα στην μπάρα). Άν έχετε γεμίσει τον χώρο σας, θα δείτε 20 / 20 MB και κόκκινο χρόμα στην μπάρα. Εδώ να τονίσουμε ότι στα mb που έχετε ανεβάσει, συμπεριλαμβάνονται και τα email που έχετε στον server και δεν έχετε κατεβάσει - διαγράψει.

    Σε περίπτωση που έχετε γεμίσει τον χώρο σας, μπορείτε να διαγράψετε αρχεία (ή email μέσω webmail > http://mydomain.gr/webmail) που πιθανό δεν χρειάζεστε για να ελευθερώσετε χώρο, ή επικοινωνήστε μαζί μας (για να αναβαθμίσουμε το πακέτο σας με ένα μεγαλύτερο. Η αναβάθμιση πακέτου φιλοξενίας γίνεται εύκολα και γρήγορα μετά από αίτημα σας. Για την αναβάθμιση, θα χρεωθείτε μόνο την διαφορά κόστους των πακέτων φιλοξενίας.

  3. Έχετε οικονομικές εκκρεμότητες και έχει λήξει η συνδρομή για την φιλοξενία της σελίδας σας ή το όνομα χώρου. Σε αυτή την περίπτωση τακτοποιήστε τις εκκρεμότητες σας για να γίνει ενεργοποίηση της σελίδας σας ξανά. Μπορείτε να δείτε τις εκκρεμότητες σας στο τμήμα πελατών > τιμολόγια

Εδώ αξίζει να τονίσουμε, ότι εκτός και αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, δεν πρέπει να αφήνετε email αποθηκευμένα στον server, καθώς καταλαμβάνουν χώρο που θα μπορούσατε να αξιοπιοίσετε.. Κανονικά θα πρέπει να κατεβάζετε τα email σας (διαγράφονται αυτόματα από τον server μόλις τα κατεβασετε), τοπικά στον υπολογιστή σας σε κάποιο email client (πχ /Microsoft outlook, outlook express, Mozzila thunderbird). Προτείνουμε το Mozzila thunderbird.

 

Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

 Εκτύπωση αυτού του άρθρου

Επίσης Διαβάστε

Ρυθμίσεις email για Mozilla Thunderbird

Σε αυτό το κείμενο μπορείτε να δείτε ρυθμίσεις email για το Mozilla Thunderbird και αναλυτικές...

Ρυθμίσεις email Outlook

Σε αυτό το κείμενο μπορείτε να δείτε ρυθμίσεις email outlook και αναλυτικές οδηγίες για...

Αυτόματη Ρύθμιση email client (Outlook, Thunderbird κλπ) στον υπολογιστή

Το Cpanel που σας παρέχει η Hostsun σε κάθε πακέτο για φιλοξενία ιστοσελίδων, σας δίνει τη...

Πως δημιουργώ λογαριασμό email;

Για την δημιουργία ενός νέου λογαριασμού email ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα: Συνδεθείτε...

Ρύθμιση email σε iPhone

Η Ηostsun σας παρέχει φιλοξενία ιστοσελίδων που υποστηρίζει ειδοποιήσεις push στο iOS και έτσι...