Οδηγίες για αυξήση ταχύτητας του site

Website Speed All Seo Stuff

Ένα site εκτός από το να είναι φιλικό σε μηχανές αναζήτησης (SEO), το καλό περιεχόμενο και την αισθητική του site, η ταχύτητα φόρτωσής του αποτελεί μία πολύ σημαντική παράμετρο, στην οποία θα χρειαστεί να προσέξετε αρκετά καθώς προσφέρει τα μέγιστα τόσο σε εμπειρία χρήστη όσο και στις μηχανές αναζήτησης.

Βάσει ερευνών, ένα αργό site συνδέεται με κακή εμπειρία χρήστη με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει το site σας. Αντίστοιχα, αυξημένη ταχύτητα συνεπάγεται καλή εμπειρία χρήστη, άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της σελίδας μέσω FTP ή του control panel για τον ίδιο τον διαχειριστή, υψηλότερα conversion rates, ενώ επηρεάζει θετικά από πλευράς SEO το site σας. Tο σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι επιτυγχάνεται μία πιο γρήγορη εμπειρία πλοήγησης για τους επισκέπτες της σελίδας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, η βελτίωση της ταχύτητας ενός site αποτελεί βασική προτεραιότητα για έναν διαχειριστή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες ενέργειες που βοηθούν πολύ στο να βελτιώσετε την ταχύτητα του site σας.

1. Φιλοξενία ιστοσελίδων σου προσφέρει γρήγορες ταχύτητες απόκρισης


Η εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ το loading time. Παίζει μεγάλο ρόλο τόσο το hardware όσο και το software του server, η φυσική τοποθεσία του server, και το φόρτο πελατών / server..
Οι χρόνοι φόρτωσης σε ένα server που βρίσκεται στην Ελλάδα ή την Ευρώπη θα ναι πολύ πιο σύντομοι σε σχέση με κάποιο hosting της Αμερικής για παράδειγμα.
Επίσης η χρήση τεχνολογίας SSD δίσκων μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο να επιτύχεις γρηγορότερους χρόνους διαχείρισης και φόρτωσης για το site.

2. Επιλογή joomla / wordpress theme

Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήτε απλά το theme που σας αρέσει.. Θα πρέπει εκτός από την κάλυψη των αισθητικών σας αναγκών, να είναι και γρήγορο!

Χρησιμοποιώντας το Pingdom, μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα της σελίδας που περιέχει το demo του theme που σε ενδιαφέρει. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρεις μια καλή εικόνα την ταχύτητα με την οποία φορτώνει, και να το συγκρίνεις με κάποιο άλλο.

3. Υπηρεσία CDN (Content Delivery Network)

Μέσω του CDN, τα στατικά αρχεία (π.χ. JavaScript, CSS, images κ.λπ.) του site σου φιλοξενούνται σε ένα ευρύ δίκτυο από servers σε όλον τον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε αρκετές υπηρεσίες CDN και ενδοικτικά αναφέρουμε την Cloudflair (που παρέχει και δωρεάν κάποιες από τις υπηρεσίες της), την amazon CDN κλπ
Έτσι, κάθε χρήστης που επισκέπτεται το site σου, εξυπηρετείται από τον κοντινότερο, γεωγραφικά, server και επομένως επιτυγχάνει την πιο σύντομη απόκριση.
Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεις την ταχύτητα φόρτωσης και κατ’ επέκταση την εμπειρία του τελικού χρήστη.

4. Εγκατάστησε ένα caching plugin

Με τη χρήση της cache, έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις μια στατική HTML version του site σου, έτσι ώστε σε κάθε νέα επίσκεψη από χρήστες να μην φορτώνονται εκ νέου όλα τα PHP scripts και να γίνονται κλήσεις στην βάση δεδομένων, αλλά τα στατικά αρχεία να εξυπηρετούνται από την cache.

Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείς πόρους και αυξάνεις άμεσα την ταχύτητα φόρτωσης! Σε περίπτωση που το site σου είναι φτιαγμένο σε WordPress, μπορείς να δοκιμάσεις το  W3 Total Cache που χρησιμοποιούμε και στο blog της TopHost.

5. Βελτιστοποίησε τις εικόνες σου

Η ταχύτητα με την οποία θα φορτώσει το site σου επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εικόνες που βρίσκονται στην κάθε σελίδα. Το μέγεθος και ο τύπος του αρχείου είναι καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του και την επίτευξη ιδανικών ταχυτήτων φόρτωσης.
Υπάρχουν αρκετά δωρεάν online εργαλεία για image resizing & optimizing, που παρέχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα.

6. Βελτιστοποίηση CSS

Για την βελτιστοποίηση του CSS θα προτείναμε το Joomla JCH plugin που παρέχει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

7. Ενεργοποίηση GZip Compression

Συμπιέζοντας το site του, μειώνεις το μέγεθός του και αυξάνεις την ταχύτητα μετάβασής του από τον server όπου φιλοξενείται, στον browser του επισκέπτη σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την native joomla ιδιότητα του που βρίσκεται στα joomla global configuration settings.

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up