Το περιεχόμενο του site

On Page Optimization

Το περιεχόμενο του site (ιστοσελίδων) έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάταξη του site στις μηχανές αναζήτησης.
Ο κανόνας για να επιτύχετε μια καλή θέση στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης λέει ότι το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς! ”Content is the King”.


Αν δεν έχετε καλό περιεχόμενο, πολλά και καλά κείμενα στις ιστοσελίδες σας, δεν θα επιτύχετε ποτέ μια καλή θέση στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζεστε λέξεις στις σελίδες σας και όχι φανταχτερά γραφικά όπως flash για παράδειγμα.

Όλες οι μηχανές αναζήτησης καταχωρούν σε database το περιεχόμενο (κείμενο – content) που βρίσκουν  τις σελίδες του site σας. Αυτό σημαίνει, ότι χρειάζεστε λέξεις στις σελίδες σας και όχι φανταχτερά γραφικά.  Τα γραφικά δε, πρέπει να έχουν “alt text”  γιατί καταχωρείται και αυτό από τα search engine bots (λογισμικό εξέτασης – καταχώρησης περιεχομένου σελίδων) . Το κείμενο αυτό θα πρέπει να περιέχει τις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά ( keywords) που οι πιθανοί πελάτες σας θα χρησιμοποιήσουν για να σας βρουν σε μια μηχανή αναζήτησης.

Οι μηχανές αναζήτησης καταχωρούν ιεραρχικά το κείμενο ανάλογα με το μέγεθος της γραμματοσειράς. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα tags : H1 & H2.
Το βέλτιστο λοιπόν είναι να έχετε στο κείμενα σας τονισμένες τις λέξεις κλειδιά (keywords) με H1 ή Η2 tags και όχι bold .  Ίσως να μην βλέπετε καλό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά συμβάλει ουσιαστικά στην κατάταξη της σελίδας σας στης μηχανές αναζήτησης. Το αισθητικό κομμάτι μπορεί να βελτιωθεί με css (cascading style sheets)

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας, “πάν μέτρον άριστον”. Αυτό ισχύει και στην ποσότητα των keywords (λέξεις κλειδιά) που περιέχει το κείμενο σας.
Παλαιότερα, θα είχατε συνετίσει σίγουρα σελίδες που στο κάτω μέρος τους (footer) είχαν πολλές  λέξεις κλειδιά (keywords) και σε χρώμα γραμματοσειράς ίδιο με το background της σελίδας,  ή σελίδες που περιείχαν κείμενο μόνο με keywords χωρίς νόημα.  Προσοχή!  Άν κάνετε κάτι ανάλογο σήμερα, οι σελίδες του site σας θα απαγορευθούν (ban) από της μηχανές αναζήτησης και το site σας δεν θα εμφανίζεται καθόλου! Τέτοιες μεθοδολογίες, γρήγορης βελτίωσης θέσης σελίδων σήμερα γίνονται εύκολα αντιληπτές από τα search engine bots των σύγχρονών μηχανών αναζήτησης.
Αξίζει να τονίσουμε ότι το google έχει κατοχυρώσει μέχρι σήμερα 2.189 patents για την ανάλυση του κειμένου και το page ranging (βαθμολογία ιστοσελίδων).

Ένας τρόπος να δείτε εύκολα ποιές σελίδες από το site σας έχει καταχωρίσει στον κατάλογο του το google είναι να επισκευθείτε το google και να γράψετε:
Site:www.to_site_sas.gr .
Στην σελίδα αποτελεσμάτων που θα δείτε θα εμφανιστούν οι σελίδες από το site σας που είναι καταχωρημένες στο google.

Επικοινωνία

Sales

Τηλ: +30 2821063941

Email: sales[at]hostsun[dot]com

Log in or Sign up